Της Αθηνάς Τραχήλη, μέλους της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας

Μόνο όσοι φορούν παρωπίδες ή, ακόμα χειρότερα, έχουν κάποιας μορφής εξάρτηση από την σημερινή κυβέρνηση, δεν βλέπουν ότι η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. 

Μια βόλτα στην αγορά της Πάτρας το πρωί του Σαββάτου, η επαφή με τον κόσμο, οι συζητήσεις, όλα δείχνουν ότι αυτά που απασχολούν σήμερα τους πολίτες πόρρω απέχουν από την επικοινωνιακώς κατασκευασμένη ατζέντα των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. 

Η ανεργία, η αναδουλειά, οι χαμηλοί τζίροι, τα λουκέτα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, η υπερφορολόγηση, οι κουτσουρεμένες συντάξεις, οι δόσεις που εκκρεμούν στις Τράπεζες ή στην Εφορία, η κόπωση από την παρατεταμένη υπομονή, οι εξαντλούμενες αντοχές είναι το μείγμα των προβλημάτων και των προβληματισμών στην κοινωνία. 

Δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν έδειξαν ειλικρινή διάθεση να σκύψουν, με σεβασμό και συναίσθηση ευθύνης, στα προβλήματα της χώρας αλλά με την στάση τους, ιδίως τον τελευταίο καιρό, δείχνουν ότι επωάζεται πάνω τους το μικρόβιο της αλαζονείας, του καθεστωτισμού και της αποκλειστικά επικοινωνιακής διαχείρισης κάθε κρίσης. 

Σε γυάλινο κόσμο. Στο δικό της περιβάλλον. Εκεί ζει η σημερινή κυβέρνηση με μόνη επιδίωξη της όχι την ανάνηψη της κατάστασης και την διέξοδο απ’ την κρίση αλλά την με κάθε τρόπο- και κάθε κόστος- διατήρηση της στην εξουσία.

Ήρθαν ευαγγελιζόμενοι το νέο. Αποδεικνύουν, μέρα με την μέρα, ότι εμφιλοχωρούν όλο και βαθύτερα στο παλιό, στο φθαρμένο, στο καταδικασμένο στην συνείδηση του πολίτη. Φορώντας, απλώς, άλλο προσωπείο. 

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να φύγει μπροστά. Χρειάζεται την ζωογόνο δύναμη των νέων ιδεών, των νέων προσώπων, των πολιτικών γραμμών που θα απαντούν με τόλμη και αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των καιρών. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της έχουν δείξει ότι κανένα κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να μπει στην ζυγαριά της ανόρθωσης του τόπου.

Φάνηκε πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται καθημερινά. Καιρός η μαθητευόμενοι μάγοι να πάνε στην θέση τους. Και στην χώρα να επικρατήσει ο ρεαλισμός, η ορθοφροσύνη, η κοινή λογική.