Η συμπλήρωση ενός χρόνου απ’ τον θάνατο του εκδότη και ιδρυτή των εφημερίδων «Γνώμη» και «Πρωινή Γνώμη» Χρήστου Ι. Χριστόπουλου και η εκδήλωση που οργανώνεται στη μνήμη του, την προσεχή Παρασκευή στην Πάτρα, παρουσία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνουν ότι οι μεγάλες προσωπικότητες παραμένουν διαρκώς παρούσες μέσα απ’ τις παρακαταθήκες που αφήνουν πίσω, το έργο και την συμβολή τους στη δημοκρατία και στους θεσμούς. 

Αυτό επισημαίνει σε δήλωση της η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Αθηνά Τραχήλη. Υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ακόμα και σε περιόδους που ο Τύπος δοκιμαζόταν και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των απόψεων προσέκρουε σε μεθοδεύσεις και φανερούς ή αφανείς περιορισμούς, στάθηκε στο ύψος της αποστολής του και δεν συμβιβάστηκε. 

«Η Πάτρα, η Αχαΐα, ολόκληρη η χώρα αναγνώρισε το πολιτικό και δημοκρατικό εκτόπισμα του ανδρός και αυτό αποτυπώθηκε όχι μόνο στις σταθερά υψηλές κυκλοφορίες των εφημερίδων του αλλά και στο υψηλό κύρος, στην οικουμενική αποδοχή και στον σεβασμό που διαχρονικά ενέπνεε ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος», σημειώνει στη δήλωση της η κ. Τραχήλη. 

Προσθέτοντας ότι «σήμερα η ανέφελη συνέχεια του έργου του, χάρη στον Γιάννη Χριστόπουλο και στην πλειάδα των στενών συνεργατών του, είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί ν’ αποδοθεί στη μνήμη του Χρήστου Ι. Χριστόπουλου. Παρ’ όλα αυτά μάς λείπει. Μας λείπει ο ζεστός ανθρώπινος χαρακτήρας του, οι συμβουλές του, οι ζωηρές συζητήσεις στο γραφειάκι του στην οδό Γεροκωστοπούλου. Την Παρασκευή οφείλουμε όλες και όλοι να είμαστε παρόντες. Αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που οι ιδέες του δεν νικήθηκαν, οι απόψεις του δεν ξεθώριασαν, η διορατικότητα του δεν διαψεύστηκε, ο λόγος του δεν έχασε τον επίκαιρο και εύστοχο χαρακτήρα του».