Η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη. Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με την πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών και η επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Επίσης, η ενίσχυση των περιπολιών -πεζών και εποχούμενων- στις γειτονιές ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και ν’ αντιμετωπιστεί η μικροπαραβατικότητα.

Αυτό υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με τους επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας αλλά και με αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. 

Η κ. Τραχήλη είχε στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκο Κοτρωνιά, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Βασίλη Τσούρα και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κ. Ανδρέα Τσαπικούνη.

Στην διάρκεια των συναντήσεων ενημερώθηκε για τις ανάγκες που έχει η τοπική Αστυνομία σε προσωπικό και εξοπλισμό αλλά και για την πορεία ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στην είσοδο της Μικρής Περιμετρικής, απ’ την πλευρά του κόμβου Κουρτέση. 

Παράλληλα, το βράδυ της Πέμπτης η κ. Τραχήλη συνάντησε στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή του Δασυλλίου στην Πάτρα. «Η Νέα Δημοκρατία μέσα στον επόμενο χρόνο θα εφοδιάσει την Ελληνική Αστυνομία με 1.000 νέα περιπολικά και παράλληλα θα ενισχύσει την υλικοτεχνική υποδομή των αστυνομικών ώστε απερίσπαστοί να επιτελούν το έργο τους», ανέφερε η κ. Τραχήλη. 

Προσθέτοντας ότι οι γειτονιές θα ξαναγίνουν ασφαλείς, οι πολίτες θα αισθάνονται ξανά σιγουριά στον δημόσιο χώρο και θα μπει τέλος στην ανοχή σε φαινόμενα που δοκιμάζουν την έννοια της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.