Ως κινητοποίηση απόλυτα ενδεικτική της ασφυξίας που προξενεί στην αγορά στην εμμονή της παρούσας κυβέρνησης στην υπερφορολογήση χαρακτηρίζει η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη την απόφαση του Συλλόγου των Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας να κηρύξει 24ωρο λουκέτο στα καταστήματα των μελών του την Δευτέρα 18 Μαρτίου. 

Η κ. Τραχήλη σε δήλωση της, μετά από συναντήσεις που είχε με ιδιοκτήτες καφέ απ’ το κέντρο της Πάτρας, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να φέρεται τιμωρητικά προς τον μικρομεσαίο επαγγελματία, έμπορο και βιοτέχνη, καταδικάζοντας τον να καταβάλλει υπέρογκα ποσά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Μ’ αυτό τον τρόπο η αγορά και η οικονομία δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα ν’ ανακάμψουν, ούτε η ανεργία ν’ αποκλιμακωθεί».

Προσθέτοντας ότι «ειδικά στην Πάτρα, στο Αίγιο και σ’ όλη την Αχαΐα οι πάντες γνωρίζουμε ότι όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και αναψυχής, τουλάχιστον στη μεγάλη πλειονότητα τους, με δυσκολία καταφέρνουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους και να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Το κράτος αντί να στηρίζει την επιχειρηματικότητα φέρεται ως το μακρύ χέρι στα ταμεία των μικρομεσαίων». 

«Η Νέα Δημοκρατία», υπογραμμίζει η κ. Τραχήλη, «έχει επεξεργαστεί ένα συμπαγές σχέδιο για τον βαθμιαίο εξορθολογισμό στους συντελεστές ΦΠΑ και για περισσότερο οξυγόνο στον επιχειρηματία της διπλανής πόρτας που ενώ παραμένει στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας αντιμετωπίζεται σήμερα περίπου ως μεγιστάνας. Αρκετά πια με τις ιδεοληψίες που μας βύθισαν ακόμα πιο κάτω στον πάτο. Η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για τον τόπο πλησιάζει».