Στις εκδηλώσεις της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την επέτειο των 192 χρόνων απ’ την Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου παραβρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη. 

«Η ιστορία μας είναι ο Φάρος μας για το αύριο. Η Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου και η νικηφόρα έκβαση της υπήρξε καθοριστική για την αναπτέρωση του ηθικού των Αγωνιστών μας και την ευόδωση των στόχων της Παλιγγενεσίας. Μια φωτεινή σελίδα στους αγώνες του έθνους μας και μια κορυφαία απόδειξη του τι μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι οι Έλληνες», ανέφερε σε δήλωση της η κ. Τραχήλη. 

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων η κ. Τραχήλη είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Αμβρόσιο καθώς και με τον Ηγούμενο π. Ιερώνυμο Κάρμα. 

Η κ. Τραχήλη επεσήμανε ότι ο ιστορικός πλούτος της Αχαΐας και η θρησκευτική παράδοση της περιοχής είναι στοιχεία που πρέπει να προβληθούν και ν’ αξιοποιηθούν ώστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να γνωρίζουν κρίσιμες πτυχές της ιστορικής μας διαδρομής. «Είναι στοιχεία με ιστορικό, πολιτιστικό, συμβολικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.