Ο Έλληνας πυροσβέστης, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, με σημαντικά προβλήματα στον εξοπλισμό αλλά και στην πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών, δίνει καθημερινά την μάχη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Με φιλότιμο, με αυταπάρνηση αλλά και με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής του. 

Αυτό υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη στις συναντήσεις που είχε με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα αλλά και στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. 

Η κ. Τραχήλη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο για τον αντιπυρικό σχεδιασμό αλλά και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. 

«Παρ’ όλα αυτά η ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων σ’ εξοπλισμό και προσωπικό είναι αδήριτη», επεσήμανε η κ. Τραχήλη προσθέτοντας ότι με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου έζησε από κοντά πέρυσι το καλοκαίρι τον όλεθρο στο Μάτι Αττικής και τις τραγικές συνέπειες του. 

«Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες πυροσβέστες υπερβαίνουν εαυτούς όταν το καθήκον τους καλεί. Δικό μας χρέος είναι να φροντίζουμε ώστε να έχουν στη διάθεση τους όλα τα αναγκαία μέσα που απαιτεί η σύγχρονη αντίληψη για την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε κινδύνου», σημείωσε η κ. Τραχήλη. 

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εστίασε και στην ανάγκη της πρόληψης των πυρκαγιών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι κρίσιμος ο ρόλος των πολιτών και η συνειδητοποίηση όλων μας ότι μια στιγμιαία απερισκεψία μπορεί να εξελιχθεί σε μια καταστροφή.